23948sdkhjf

Ny BOPP-film öppnar upp för IML inom varmformning

Tyska producenten av biaxiellt orienterad polypropen, BOPP, har tagit fram en film vilket gör det möjligt att använda IML-etiketter på varmformat gods, där utseendet och prestandan motsvarar formsprutade produkter.
Filmen har en yta som möjliggör en stabil sammansmältning mellan IML-etikett och film även vid jämförelsevis låga temperaturer och tryck, vilket gör att fördelarna med varmformning kan nyttjas utan att kompromissa med kvaliteten.

Varmformning är ett alternativ till formsprutning för vissa produktgrupper, inte minst på grund av teknikens stordriftsfördelar.

Hittills har det dock varit svårt att dock fästa BOPP-etiketter på varmformade produkter, och har medfört ett separat processteg. Eftersom de temperaturer och tryck som används vid varmformning är så mycket lägre än de vid formsprutning, har direktfusion tidigare inte varit möjligt.

Det Treofan nu gjort, är att företaget utvecklat en speciell yta som fäster perfekt mot varmformade filmer under de förutsättningar som vanligtvis används vid i samband med den processen. Detta har lett till att fogen mellan etiketten och den varmformade produkten såväl visuellt som funktionellt nära nog är omöjlig att se eller känna och motsvarar den fullständiga sammansmältning vilken uppnås genom formsprutning, skriver Treofan i ett pressmeddelande.

Den nya etikettfilmen kommer att säljas under beteckningen Treofan EPT.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062