23948sdkhjf

Husqvarna Group kapar i leden för ökad lönsamhet

Åtgärderna förväntas resultera i fasta kostnadsbesparingar på 500 miljoner kronor årligen samt påverka cirka 400 befattningar.

Ytterligare kostnadsminskningar och lönsamhetsinitiativ stundar för Husqvarna Group, som ett led för att möta den utmanande marknaden och begränsade konsumentutgifter. Det skriver koncernen i ett pressmeddelande. 

Åtgärderna förväntas resultera i fasta kostnadsbesparingar på 500 miljoner kronor årligen samt påverka cirka 400 befattningar i hela koncernen. Alla organisationsförändringar uppges vara föremål för pågående förhandlingar med facken.

De nya kostnadsbesparingsåtgärder som tillkännagavs idag den 23 oktober, är utöver de pågående kostnadsbesparingsprogram som lanserades 2022 och 2023, där koncernen skulle minska kostnaderna för att möjliggöra ökade investeringar inom sina strategiska värdeskapande områden: robotgräsklippare, batteriprodukter, bevattning och professionella lösningar.

Engångskostnaderna för de nya åtgärderna beräknas till 600 miljoner kronor och kommer att redovisas under Q4 2024. Majoriteten av kostnadsbesparingarna från dessa nya åtgärder kommer att realiseras under 2025.

Koncernen har åtagit sig att identifiera och implementera ytterligare effektiviseringsåtgärder för att ytterligare förbättra sin operativa struktur och effektivitet.

– För att möta den utmanande marknaden sänker vi de fasta kostnaderna och fortsätter att investera i vår långsiktiga strategi för att stärka Husqvarna Groups konkurrenskraft, säger Pavel Hajman, vd för Husqvarna Group, i meddelandet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064