23948sdkhjf

Materialise breddar med 3d-print av titan

En av de ledande leverantörerna av material för additiv tillverkning samt tillverkning av 3d-printat gods, holländska Materialise, tillkännager att företaget nu även blir en aktör inom AM av metaller.
Vid en presskonferens under Euromold i september, sa företagets vd Fried Vancraen, att bolaget i slutet av oktober etablerar en fabrik i tyska Bremen där det inledningsvis kommer att placera tre maskiner för additiv tillverkning i titan, TiAl6V4. Målet är att bli leverantör av ortopediska komponenter och av reservdelar mot den civila flygindustrin.

Företaget arbetar sedan tidigare med tekniker som stereolitografi, FDM, lasersintring, PolyJet och vakuumgjutning av additivt tillverkade plastkomponenter.

Företaget har i dagsläget tillgång till 130 maskiner fördelat på tre fabriker, där den senaste etablerades i Polen 2014.

I dagsläget har företaget inga order inom området 3d-printning i titan, medgav Vancraen. Däremot har företaget sedan tidigare nära samarbete med företag såväl inom den medicintekniska sfären som mot den civila flygindustrin gällande 3d-printat gods av plast, vilket företaget ser som en bra dörröppnare för det nya affärsområdet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078