23948sdkhjf

Ikea investerar 25 MSEK: “Plast av tång nästa giv i morgondagens möbler”

Göteborgsbaserade Nordic SeaFarm, som arbetar med hållbar tångodling, har säkrat 25 miljoner kronor i kapital från Inter Ikea Group och EIT InnoEnergy.

Simon Hilmersson, vd för Nordic SeaFarm, uppger att medlen i första hand ska användas för att vidareutveckla FoU-kapaciteten och skala upp havsodlingen i Europa för att möta den ökande globala efterfrågan på regenerativa lösningar. 

På grund av tångs mångsidiga funktionalitet och låga klimatavtryck kan en mängd hållbara lösningar inom flera sektorer erbjudas; inklusive men inte begränsat till nästa generations material som exempelvis ersätter syntetiska polymerer i plast och textil.

Inter Ikea Group ser investeringen som ett viktigt steg för att ytterligare utforska potentialen hos marina material som råvara.

– För att påskynda innovation och transformation inom ämnen som är strategiska för vår verksamhet är vi öppna och nyfikna på att utforska nya möjligheter. Genom våra investeringar strävar vi efter att stödja företag som leder nästa generations återvunna och förnybara material, säger Robert Carleke, Innovation Ventures Manager från Inter Ikea Group.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.375