23948sdkhjf

Premiär för ny medicinteknikmässa

Den 7 till 9 maj har en ny mässa för medicinteknikindustrin, T4M, premiär i Stuttgart.

På mässan T4M (Technology for Medical Devices) kommer det enligt mässarrangören Messe Stuttgart att finns utställare från medicinteknikindustrins samtliga relevanta produktionsområden. Kopplat till utställningen arrangeras ett program med föredrag, workshops och guidade turer på mässan.  

-Med tydlig tonvikt på produktion och tillverkning av medicinsk teknik kommer T4M att fokusera på maximal effektivitet. Målet är att besökare och utställare kommer att skapa värdefulla affärskontakter och en framtidsinriktning vid besöket i Stuttgart, säger Tanja Wendling, projektchef för mässan. 

På mässan så kommer drygt 55 nystartade företag att pitcha sina affärsplaner. Flera experter kommer att prata om ämnesområden som medicinska applikationer och medicinsk teknik i molnet - hur digitaliseringen kommer att förändra och påverka tillverkare av medicintekniska produkter.  

Vidare så kommer diskussioner att föras kring den nya förordningen om medicintekniska produkter inom EU.  

Vid sidan av traditionella produktionsmetoder så kommer besökarna även att kunna ta del av olika additiva tillverkningstekniker vilka kan användas för att utveckla och producera medicintekniska produkter snabbare, mer flexibelt och till lägre kostnader.  

Till exempel så finns Ahmed Ghazy från hjärtkirurgiska avdelningen vid Mainz University, på plats för att beskriva potentiella tillämpningar av 3D-tryckteknik vid hjärt-, thorax- och kärlkirurgi. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093