23948sdkhjf

Hållbara och specialiserade materiallösningar

Avient Corporation visade två materialnyheter på Fakuma.

En TPE med 60 procent återvunnen PCR och en serie metalliska förfärgade sulfonkompound som ger guld-, brons- och silverestetiska effekter var de nyheter som Avient visade i sin monter. 

Sulfonkompounden, Colorant Chromatics, är utvecklade för att efterlikna ytskikt av metall, som i stort sett inte väger något och som inte kräver sekundär bearbetning men har fördelarna med sulfonpolymerer som ultrahög temperatur och kemisk beständighet. Denna nya teknik förstärker också Avients samarbete med BASF när det gäller att erbjuda den globala marknaden metallfärgade kvaliteter av Ultrason (PSU, PESU och PPSU).

Den andra nyheten, reSound REC GP 7820 TPE, innehåller restströmmar från PCR eller en kombination av PCR och PIR. Råmaterialet tillverkar såväl i Europa som Asien och Nordamerika. Kvaliteten reSound REC AF 7210 TPE, är speciellt utvecklad för bilinteriörapplikationer och innehåller 51-59 procent återvunnet innehåll, med minst 37 procent av innehållet från PCR-källor, inklusive slutna råmaterial.

Artikeln är en del av vårt tema om Materialnytt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093