23948sdkhjf

Specialbilstillverkaren tar hem stororder

En beställning av skåpbilar och följdorder för dubbelt så många kan bli aktuellt för en av Sveriges största aktörer inom området. En order på totalt 100 miljoner kronor.
Nilsson Special Vehicles meddelar att bolaget vunnit två nya upphandlingar avseende leverans av specialfordon. Bolaget har dels erhållit ett tilldelningsbeslut från Jordbruksverket avseende bilar till distriktsveterinärer och dels erhållit ett tilldelningsbeslut från Västra Götalandsregionen avseende ambulanser.

De totala beräknade ordervärdena uppgår tillsammans till cirka 50 miljoner svenska kronor årligen.

Distriktsveterinärerna, en del av Statens Jordbruksverk, har valt Nilsson som en av två leverantörer för årlig leverans av cirka 60 stycken ”liten skåpbil”.

Fordonet som Nilsson erbjuder i klassen ”liten skåpbil” är en fyrhjulsdriven Peugeot Partner med en för ändamålet specialanpassad inredning. Nilsson beräknar att bolaget årligen kommer att leverera cirka 20-30 av fordonen.

Avtalet löper under två år med en option på ytterligare två år. Leverans av de första bilarna beräknas att ske under Q3 2017 och avtalet beräknas ha ett värde om cirka 10 miljoner svenska kronor årligen.

Nilsson har även erhållit ett tilldelningsbeslut i en offentlig upphandling från Västra Götalandsregionen avseende ”Ambulansfordon 2016”. Upphandlingen gäller ett avtal på två år med möjlighet till två års förlängning. Uppskattad volym är cirka 25 fordon varje år för anbudsområde 1 och 2 där Nilsson tilldelats område 1.

Avtal mellan Västra Götalandsregionen och Nilsson har, på grund av att upphandlingen överprövats, ännu inte ingåtts.

Läs även: www.plastnet.se/article/view/526432/order_pa_40_msek_till_nilsson_special_vehicles


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.426