23948sdkhjf

På turné med Smartconnect 4.U

Tyska tillverkaren av maskiner och system för tekniskt gummi och silikondetaljer, Klöckner Desma Elastomertechnik, rullade i början av veckan in i Sverige efter att ha varit på roadshow sedan april månad.
Plastforum anslöt i Torekov när bussen rullade in på Nolato Polymers område. På plats i den uppseendeväckande lastbilen finns fyra experter från företaget som presenterar Desmas utbud och erbjudande mot industri 4.0.

Desma har etablerat en helt ny avdelning, sedan början av året, som renodlat arbetar med system och innovativa produkter inom ramen för 4.0. Systemet är öppet och inte ett Desma-system påpekar, Stefan Scheibe, area sales manager vid Klöckner Desma.

-Samtliga nya maskiner kommer att vara utrustade med Smartconnect 4.0 samt att tidigare maskiner, vilka är förhållandevis nya, också kan anslutas, säger Thomas Meyer vd för Forvema, och tillika återförsäljare för Desma i Sverige.

I dagsläget finns SmartLine, en onlinesupport för underhåll, tillgänglig på marknaden. I händelse av tekniska problem, kan information från maskinen överföras till Desma Conference Center, för direkthjälp. Dataöverföringen är säkrad via Tüvit.

Lagom till K-mässan i oktober släpper företaget ytterligare mjukvarulösningar som SmartShop, SmartPage, SmartFocus med flera.

-Jag är övertygad om att framtidens fabriker kommer att ha robotar som rör sig kring maskinerna och agerar operatörer. Våra maskiner ska vara en del av denna framtid, säger Stefan Scheibe.

[gallery columns="3"]

Bilden till vänster. Från vänster; Markus Beck (Klöckner Desma), Stefan Scheibe (Klöckner Desma), Thomas Meyer (Forvema) och Andreas Brand (Klöckner Desma).
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094