23948sdkhjf

3D-tekniken CLIP breddas med fler material

Kanadensiska företaget Carbon3D, utvecklar fler högpresterande plast- och elastmaterial för sin teknik Continuous Liquid Interface Production Technology (CLIP)
Företagets vd Joseph DeSimone, har nu gått ut med information om vad marknaden kan förvänta sig av deras 3D-teknik.

Inledningsvis lanserades tekniken, med stark koncentration på dess extremt höga produktionshastigheten, vilken uppges vara mellan 25 och 100 gånger snabbare än konventionella 3D-utskrifter.

Nu fokuserar företaget på att utveckla fler material, skriver 3dp.se.

Det unika med CLIP-tekniken, är enligt DeSimone att materialen som kan användas är konventionella polymera material, men material som inga andra leverantörer kan använda i sina existerande 3D-maskiner.

Företaget har redan idag utvecklat en PA 11, som påminner om PA 12, sett till dess höga hållfasthet och värmetålighet.

Möjligheterna med tekniken är enorm, begränsande är dock det faktum att, oavsett material, så måste den polymer som används reagera på syre.

Den materialbehållare, från vilken produkterna skapas, innehåller vid sidan av polymeren, syre. Syret finns där för att hämma härdningen av polymeren i ett tunt område på botten, där vätskan belyses med UV-ljus. Härdningen sker senare strax ovanför detta syreskikt.

-

Så länge man kan ta fram material som härdas av UV-ljus och reagerar korrekt på syre, så kan man i princip även arbetar med kerammaterial, menar DeSimone. /Carbon3D, 3dp.se

Läs även...3D-printföretag får 80 miljoner

Läs även...Ny typ av 3D-skrivare kör så det ryker
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08