23948sdkhjf

Kuhne får ny majoritetsägare

Graham Group har förvärvat en stor ägarandel av American Kuhne, AK. Säljare är Kuhne koncernen som kommer att ha kvar en mindre ägarandel i bolaget.
American Kuhne tillverkar extruderingsmaskiner, skruvar samt integrerade extruderingssystem. Köparen, Graham Group är moderbolag till maskintillverkande Graham Engineering Corporation, GEC, som tillverkar formblåsningsutrustning.

Villkoren för affären har inte tillkännagivits, dock framgår det att inga av Kuhne-koncernens tyska tillgångar ingår i transaktionen.

GEC arbetar sedan länge mot förpackningsindustrin för att förse den med maskiner och utrustning. Ett ökat ägande i AK gör det möjligt för koncernen att bredda och öka sin marknadsnärvaro inom den medicinska industrin, samtidigt som kärnkompetensen bibehålls i koncernens nuvarande verksamheter.

-Vi tror att det kommer att finnas stora möjligheter att utnyttja styrkan i både amerikanska Kuhne och Graham till en ömsesidig nytta för båda organisationerna, säger Wolfgang Liebertz, koncernchef för GEC i ett uttalande.

Extruder för renrumsproduktion.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063