23948sdkhjf

Ännu en dammsugare byggd av plastskräp

Under en helg i våras samlades över elva ton plastskräp in från våra svenska stränder. Skräpet skickades till Electrolux där det omvandlades till en dammsugare, Vac from the Sea.
Plast i världshaven är ett globalt problem. Bara i Bohusläns skärgård flyter mer än 5 000 kubikmeter plastskräp i land varje år. Samtidigt råder det på land en brist på återvunnen plast, plast som kan användas i tillverkning av nya produkter, skriver Electrolux och Håll Sverige rent i ett gemensamt pressmeddelande.

-Plast i haven är en farlig miljöbov. 75 procent av skräpet i Östersjön kommer från land, skriver parterna i ett uttalande.
Electrolux försöker utöka sin användning av återvunnen plast och har valt att skapa en symbol för återvinnandet av plast. Dammsugarna i en av företagets produktserier tillverkas av upp till 70 procent återvunnet material. Visionen är att uppnå 100 procent.

Vac from the Sea är ett projekt som syftar till öka kunskapen om att hela världen måste bli bättre på att återvinna plast. Som en del i projektet har Electrolux byggt en dammsugare tillverkad av plast uppsamlad från varje världshav. Fram till dags datum har företaget skapat fem Vac from the Sea-dammsugare. Nu skapas ytterligare en ”havsdammsugare” med plast från havet kring stränderna runt Göteborg. /Electrolux, Håll Sverige Rent.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062