23948sdkhjf

Svenska Plastal berörs ej när franska bolaget säljs

Franska fordonskomponenttillverkaren Faurecia har förvärvat Plastals franska verksamhet och stärker därmed sina affärsförbindelser med Daimler.
Plastal Frankrike är leverantör av plastkomponenter till Daimlers stadsbil Smart. Till följd av förvärvet blir Faurecia därmed direktleverantör till Daimler, säger företagets talesperson Olivier Le Friec till nättidningen prw.com
Den fabrik i franska Hambach som nu övergår i Faurecias ägo är fokuserad på montering samt tillverkning medelst formsprutning och injicering med så kallad mold in color (MIC) teknik.
Sedan 2010 har den franska komponentjätten förvärvat Plastals verksamhet såväl i Tyskland som i Spanien. Plastals verksamhet i Polen har däremot förvärvats av Faurecias konkurrent Plastic Omnium.
Plastforum har pratat med Per-Ewe Wendel, vd för Plastal Industri AB i Sverige. Han säger att Plastal i Frankrike inte har något med det svenska företaget att göra.
-Vi berörs inte, säger han och tillägger vidare att Plastal Industri AB inte är inne i någon försäljningsprocess eller för några diskussioner med vare sig Faurecia eller annan part. /MF
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078