23948sdkhjf

PBT vinnande koncept i brytaranslutning

Sedan två år tillbaka använder Renault en 36-vägs kopplingsanslutning med hög precision i sina bilar tillverkade efter 2006. Anslutningen är en standardkomponent. Den används för utrustning i fram- och baksätet och drar fördel av polybutylentereftalats egenskaper som god dimensionsstabilitet, hög elektrisk isoleringsförmåga och sprutbarhet. PBT-materialet (Arnite TV4 261) är till 30 procent glasfiberfyllt . Avsändare är DSM Engineering Plastics.
Kopplingsanslutningen som utvecklats och tillverkats åt Renault av tyska FCI, innehåller flera geometriska möjligheter för exakt positionering och låsning. På grund av sin balans mellan flytbarhet och mekaniska egenskaper menar DSM Engineering Plastics att PBT kan bidra till god design av komplexa detaljer.
Det mest kritiska under framtagningen var att få till en idiotsäker matchning mellan hon- och hankontakterna samt säkerställandet av att kopplingen skulle hålla över bilens livstid.
Kopplingen har ett ingjutet gallersystem som separerar och skyddar de känsliga, matande wiretrådarna. En släde skapar en låsning mellan hankontakternas kopplingsdelar.

Formsprutad kopplingsanslutning vars honkontakter innehåller flera förpositionerade flänsar och åsar som matchar hankontakternas skåror.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062