23948sdkhjf

Polymercentrum får stöd från EU

Den Europeiska Socialfonden, ESF, beslutade i april att ge sitt stöd till en förstudie inom kompetensutveckling i Polymercentrums regi. Förstudien ska, inom projektet Polymerlyftet, analysera nuläget i den svenska plastbranschen.
Nästa steg i Polymerlyftet är att genomföra en kompetenskartläggning hos 21 bearbetande företag inom plastindustrin. Syftet med projektet är att skapa förutsättningar för överlevnad och det kommer att pågå under perioden maj till augusti.
Dessutom vill man från Polymercentrums sida höja produktionsarbetarnas kompetens och göra företagen mindre sårbara vid personalomsättning samt bredda rekryteringsbasen för branschen.
För att lyckas med det så samarbetar man med branschorganisationerna Plast & Kemiföretagen, Svensk Plastindustriförening samt representanter från GGVV-kommunerna, Högskolan i Borås,
utbildningsföretag inom branschen och Gärdesskolan i Gislaved. Dessutom samarbetar Polymercentrum med Näringslivets EU-Byrå som kommer att medverka som extern konsult genom hela projektet.
Europeiska Socialfonden, som beviljat bidrag till projektet, stödjer projekt som främjar kompetensutveckling och motverkar utanförskap.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064