23948sdkhjf

IAC stänger fabriken i Tanumshede

Fordonskomponenttillverkaren IAC stänger sin fabrik i Tanumshede i Bohuslän med nästan 300 anställda. Samtidigt investerar bolaget en kvarts miljard kronor i en ny fabrik i nära anslutning till Volvo Personvagnar i Torslanda, Göteborg.
Produktionen i Tanumshede flyttas till den nya fabriken men även till Färgelanda i Dalsland och Polen. Ungefär hälften av de anställda i Tanumshede erbjuds jobb på andra platser. Förslaget innebär att företaget under nästa år minskar antalet anställda med runt 150 av totalt 2 000 enligt ett pressmeddelande från IAC, International Automotive Components Group.
Anläggningen i Tanumshede ska stänga nästa sommar. Marcus Nyman, IAC Groups Sverigechef, säger i ett pressmeddelande att investering säkrar såväl fortsatt produktion som sysselsättning inom vår svenska verksamhet.
IAC tillverkar bland annat instrumentpaneler till bilar. Det bildades förra året genom en sammanslagning av Collins & Aikman Europa och Lear Interiör. Ekonomin har varit knackig och i början av året varslades 200 personer om uppsägning.

Källa: Mentoronline

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065