23948sdkhjf

Bayer tillverkar råvara till polyuretan i Europa

Bayer Materials Science har börjar planera för en ny fabrik i Europa för tillverkning av metyldifenyldiisocyanat, MDI, en råvara för tillverkning av polyuretan. Kapaciteten är tänkt att ligga på 400 000 ton per år.
Om planerna blir verklighet ska byggandet påbörjas under 2012. Men det är ännu inte bestämt var den ska ligga. Flera platser är enligt Bayer intressanta och ett besked kommer under nästa år.
Enligt Bayer ska den nya anläggningen använda en helt ny teknik i fosgeneringssteget, som ska ge lägre energiförbrukning, mindre utsläpp och lägre kostnader. I anslutning till anläggningen byggs även fabriker för insatsvarorna nitrobensen anilin och difenylmetandiamin.
MDI är en råvara för tillverkning av polyuretan, som har en snabbt växande marknad. Efterfrågan på MDI i Europa beräknas av Bayer stiga med sex procent om året. Företaget har redan idag produktion av MDI i Tarragona och i Krefeld-Uerdingen på sammanlagt 350 000 ton per år.

Bildtext: Bayer planerar för en ny fabrik i Europa som ska tillverka metyldifenyldiisocyanat, råvara till Polyuretan. Foto: Bayer

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094