23948sdkhjf

Avknoppning renodlar Smålandsplast AB

Månadsskiftet september oktober bryter Smålandsplast AB ut Light My Fire, ett produktkoncept som de hittills tillverkat på underleverantörsbasis. Nya Bolaget LMF Production AB kommer till lika delar att ägas av Smålandsplast AB och Light My Fire AB.
-Vi har haft en enorm utväxling på Light My Fires produkter de senaste åren. Omsättningen har mer än fördubblats två år på rad. För att klara utvecklingen framöver väljer vi därför att renodla verksamheten, säger Bertil Andersson som äger Smålandsplast AB.
Produktkonceptet säljer bra i hela världen. När Smålandsplast tog sig an att formspruta plastdetaljerna: mattråg, kåsa, småburkar, en kombinerad sked/gaffel med flera, samt ansvara för införskaffandet av diverse tillbehör, sköta förpackningen och distributionen trodde Bertil Andersson att projektet skulle kunna drivas som en filial till Smålandsplast.
Idag omsätter Light My Fires produkter 12 miljoner kronor per år. Nya bolaget LMF Production AB kommer även framöver att verka i Smålandsplasts lokaler i Västervik.
Smålandsplast AB kommer i sin tur att återgå till sin roll som legotillverkare av tekniskt formsprutningsgods med produktion i Loftahammar strax utanför Västervik. Men saker är på gång även här. Företaget har flera avtal i pipelinen för egna produkter.
-Egna produkter är oundvikligt för en framtida överlevnad. De företag som väljer en framtid enbart som komponentleverantör kommer att få problem på sikt.
-Smålandsplast kommer att utveckla och producera ett antal produkter som ägs av oss själva. Licensavtal kommer att upprättas mot ett antal slutkunder vilket innebär att vi kapar bort mellanledet och säljer direkt från Smålandsplast, avslutar Bertil Andersson.

Axplock ur LMF Production AB produktsortiment.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063