23948sdkhjf

Pir fokuserar på webb och skolinformation

Plastinformationsrådet, Pir, ska genom ett tätare samarbete med Plast- och Kemiföretagen få en effektivare organisation. Samtidigt ska man fokusera mer på undervisningsmaterial och information via webben.
Lena Lundberg, ansvarig för Plastinformationsrådet, säger att PIR ska dra ner på det administrativa arbetet, minska styrelsen och samverka med Plast- & kemiföretagen. Men man gör det inte på grund av brist på arbete.
- Snarare är det för mycket att göra. Informationsmaterial till skolor har ökat mycket under de senaste åren och ätit upp en stor del av budgeten. Det gör att vi inte har så mycket resurser kvar till övrig verksamhet, och
då är det svårt att driva en egen organisation.
Plastinformationsrådet ska behålla sitt namn och varumärket ska vara kvar. Webbsidan med omkring 8 000 besökare per månad ligger högt på söksidornas resultatlistor. Om man googlar på ordet plast kommer organisationen på
fjärde plats.
För några år sedan slutade man att ge ut papperstidningen Plast i fokus och förstärkte nyhetsbevakningen via hemsidan. I och med att skolmaterialet tagit över mycket av verksamheten har andra delar blivit lidande.
- Vi har haft svårt att nå ut med vad vi gör till branschen. Inte haft möjlighet att informera tillbaka till vårat sponsornätverk så mycket som vi skulle vilja.
Organisationen driver flera projekt, bland annat tillsammans med Plastics
Europe kring ett skoldatanät på flera olika språk.
- Vi ska bland annat anordna ungdomsparlamentet i flera länder. Tanken är att låta elever debattera plast och energi tillsammans med politiker. Men den verksamheten är just nu på planeringsstadiet, säger Lena Lundberg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081