23948sdkhjf

Coca-Cola vill återvinna alla plastförpackningar

Läskedryckstillverkaren Coca-Cola ska bygga världens största fabrik för återvinning av PET-flaskor. Företagets ambition är att på sikt kunna återvinna alla plastförpackningar som man producerar i USA.
Fabriken byggs i Spartanburg, South Carolina, och investeringen är ett led i dryckeskoncernens mål att i ett globalt perspektiv minska verksamhetens påverkan på miljön. Enligt packnet.se ska totalt motsvarande nästan 300 miljoner svenska kronor investeras i anläggningen som kommer att sysselsätta runt 150 personer.
Coca-Cola Enterprises, CCE, har därför bildat ett nytt bolag, Coca-Cola Recycling. Det nya bolaget ska driva fabriken och koordinera insamlandet av använda förpackningar med målet att återvinna allt plastmaterial som koncernen producerar.
Den nya fabriken blir den första i sitt slag i USA, men Coca-Cola har tidigare liknande anläggningar i Australien, Österrike, Mexiko, Schweiz och Filippinerna.
Koncernen har gjort bedömningen att återvinningen är lönsam, eftersom PET i likhet med aluminium är efterfrågat på marknaden och det för närvarande inte finns tillräcklig tillgång på återvunnet material.

Foto: Coca-Cola

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079