23948sdkhjf

Öl på plastflaska

Det finska bryggeriet Sinebrychoff kommer nästa år att börja sälja öl på plastflaska. De nya flaskorna är gjorda av PET och företaget lovar att ölen ska behålla smaken i minst sex månader. Dessutom är man övertygad om att både konsument och handlare vill ha flaskan.

Bryggeriets vd Mikael Aro säger i ett pressmeddelande att man har haft press på sig från affärerna som vill ha de lättare och platsbesparande PET-flaskorna. Även konsumenten ska enligt Aro bli nöjd med en hållbar och återförslutningsbar produkt.
Företaget har investerat motsvarande dryga 650 miljoner svenska kronor i bland annat en anläggning som blåser 36 000 flaskor i timmen, eller 10 stycken per sekund.
Flaskorna består av ett yttre och inre lager PET med lager av nylon i mitten. Den mörkbruna färgen ska enligt företaget skydda ölen från solens ultravioletta strålning.
Sinebrychoff är en av Finlands största producenter av öl, cider, läsk och energidrycker. Företaget är en del av Carlsberg och tillverkar varje år omkring 400 miljoner liter drycker.

Foto: Sinebrychoff

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078