23948sdkhjf

Flerskiktsrör med hög precision

Ökande råvarupriser och större krav på mer funktionella rör har varit de drivande krafterna vid utvecklingen av ett nytt flerskiktsmunstycke, berättar man från tyska Battenfeld Extrusiontechnik.
Akustisk isolering, syrebarriär och speciella optiska egenskaper samt höga mekaniska och termiska egenskaper är några av de krav som ställs på rör idag. Detta kräver flerskiktslösningar, men i praktiken är råmaterial som passar denna typ av produkter mycket känsliga för termisk och mekanisk påkänning och kräver speciella processparametrar, jämfört med basmaterialen.
Därför har Battenfeld Extrusiontechnik utvecklat en lösning som tillåter ocentrerad insprutning av smälta för att skapa en optimal smältafördelning i en cirkulär geometri för snabb distribuering. På så sätt skapas bästa möjliga mekaniska förutsättningar och en värmebild som är mycket gynnsam.
Det sidomatade munstycket kan bearbeta material med lång uppehållstid och höga temperaturer, även vid låga flödeshastigheter, samtidigt som en mycket noggrann väggtjockleksfördelning upprätthålls.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125