23948sdkhjf

Återkallade plastleksaker stänger kinesiska fabriker

Lee Der Industrial, utpekat som ansvariga för en del av de återkallade leksakerna från Mattel, stänger ner tre fabriker i Kina och säger upp 5 000 anställda. Plastleksakerna som återkallades hade höga halter av bly i färgen.
Mattel, världens största leksakstillverkare, drabbades i början av augusti av flera stora motgångar. Företaget tvingades återkalla en och en halv miljon leksaker från bland annat Disney-filmen Bilar. Dessutom har man frivilligt dragit tillbaka över 18 miljoner leksaker försedda med magneter som kunde lossna.
Leksakerna som målats med blyfärg kommer från flera olika tillverkare i Kina. Disney-leksakerna från Early Light och leksaker i Fischer-Price-serien från det hårdast drabbade företaget, Lee Der Industrial.
En av delägarna i Lee Der Industrial begick självmord efter avslöjandet och nu avskedas alltså 5 000 anställda i samband med att verksamheten helt upphör vid anläggningarna. De tre fabrikerna har stått stilla sedan maj då det först uppdagades att det använts otillåtna mängder bly i färgen.
Ungefär hälften av Mattels produkter kommer från kontraktstillverkning i Kina, men företaget driver samtidigt egna fabriker i landet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.056