23948sdkhjf

Ticona bygger ny fabrik i Höchst

Konstruktionsplasttillverkaren Ticonas nya fabrik kommer att placeras i Höchst utanför Frankfurt. Det beslutade ägaren moderbolaget Celanese i slutet av juli. Därmed är en flera månader lång process över.

LÄS ÄVEN
» Ticona flyttar för att ge plats åt flygetPlatsen för den nya anläggningen har varit under diskussion sedan november 2006 då Celanese, Ticona och flygplatsen i Frankfurts enades om att fabriken skulle vara borta från Kelsterbach senaste vid mitten av 2011. Anledningen till flytten är att flygplatsen behöver plats att bygga en ny start- och landningsbana.
Under de senaste månaderna har företaget gått igenom flera möjliga platser som skulle passa för fabriksbygget. Industriparken Frankfurt-Höchst passar enligt Ticonas ordförande in på alla de krav man ställt.
Om fyra år kommer den nya fabriken att stå färdig. Den beräknas då ha en årlig kapacitet på 100 000 ton polyoximetylen, POM, och 20 000 ton långfiber-armerad termoplast, LFT.

Bildtext: Ticona flyttar sin fabrik från Kelsterbach till Höchst för att ge plats åt utbyggnaden av Frankfurts flygplats. Foto: Ticona

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062