23948sdkhjf

Mastercam håller greppet om CAM-världen

Enligt en nyligen publicerad analys av det oberoende marknadsanalysföretaget CIMdata är CNC:s Mastercam världens mest använda CAM-program för trettonde året i följd. Med nästan 125 000 licenser är det mer än dubbelt så stort som närmaste konkurrent.
- Det är en tuff konkurrens i CAM-branschen idag och det gäller att vara lyhörd för kundernas behov om man vill behålla sin marknadsledande position. Det har CNC Software lyckats med under en lång följd av år, både när det gäller industri- och utbildningslicenser. För oss som varit svensk och norsk distributör av Mastercam ända sedan starten 1986 är det förstås glädjande, säger Jan Bohman som VD på AME AB i Mölndal.
- En viktig fördel med att arbeta med det CAM-program som också används i ingenjörsutbildningen, är att det är lättare att hitta kompetenta ingenjörer när företaget behöver växa. Omvänt är det naturligtvis också lättare att få ett jobb om man behärskar verktygen och kan vara produktiv redan från första dagen.
Mastercam är ett Windows-baserat CAD/CAM-program för 2-5 axlig fräsning och svarvning, 2-4 axlig tråd EDM, 2D och 3D-konstruktion, solidmodellering, konstnärlig reliefskärning samt 2D och 3D verktygsstyrning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062