23948sdkhjf

Nolato i samarbete med kinesisk metallspecialist

Nolatokoncernens affärsområde Nolato Telecom har tecknat ett samarbetsavtal med den kinesiske metallspecialisten OPD. Ett avtal som ska ge Nolato möjligheten att erbjuda sina kunder inom mobiltelefonbranschen både plast- och metallkomponenter.
LÄS ÄVEN
» Hans Porat ny koncernchef för Nolato
» Nolatos omsättning inom telekom lägre än väntatJonas Persson, chef för Nolato Telecom, säger i ett pressmeddelande att metallinnehållet i många mobiltelefoner ökar och används för att i kombination med plast bland annat skapa designeffekter. Han menar att Nolatos styrka historiskt har legat på plasten, men att de genom samarbetet med OPD breddar kunderbjudandet inom metalltekniken.
Enligt Persson har breddningen efterfrågats av kunderna som vill att en och samma leverantör ska leverera både plast- och metalldelar. OPD är, enligt Nolatos pressmeddelande, en ledande leverantör av både kosmetisk och icke kosmetisk metall för konsumentelektronik.
Samarbetet mellan företagen ska ske i form av ett gemensamt utvecklings- och säljbolag där Nolato och OPD äger hälften var. Bolagets verksamhet kommer att bedrivas hos Nolato Telecom i Beijing och Shenzen.

Bildtext: I kombination med plast kan metall användas för att bland annat skapa designeffekter hos mobiltelefoner. Foto: Nolato

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079