23948sdkhjf

Danska Coloplast överklagar böter

Det danska medicinteknikföretaget Coloplast tänker överklaga de böter som de fått av konkurrensmyndigheterna i Italien. Böterna, som är på motsvarande nästan 8,5 miljoner svenska kronor, ges för att företaget inte ställde upp i en upphandling.

Tillsammans med tre andra leverantörer av stomipåsar anklagas Coloplast för att ha kommit överens om att inte ställa upp i en upphandling anordnad av de lokala intressenterna i staden Ferrara 2003. Men företaget försvarar sig med att upphandlingen var orättvis.
Genom att bara ett företag kunde få möjlighet att leverera produkter menar ansvariga på Coloplast att kunderna skulle gå miste om en nödvändig valfrihet. Man säger vidare att det inte pågått några samtal mellan företagen om upphandlingen.
Under våren 2005 drogs upphandlingen tillbaka av myndigheterna och en ny utlystes. Denna gång kunde flera företag stå som leverantörer. Därmed menar Coloplast att myndigheterna erkänt att de gjorde fel och att företaget ska slippa böter.

Coloplast grundades 1957 i Danmark och utvecklar, marknadsför och distribuerar medicintekniska produkter, ofta i plast som utvecklats särskilt för de olika användningsområdena. Koncernens omsättning uppgick förra året till omkring 9 miljarder kronor och man har cirka 7 300 anställda runtom i världen.

Bildtext: Coloplast, ett danskt medicinteknikföretag, har stämts av italienska konkurrensmyndigheter för vägran att delta i upphandlingar. Företaget tillverkar bland annat stomipåsar. Foto: Canada Care Medical

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062