23948sdkhjf

Yrkesutbildning inom produktionsteknik tar fart

Yrkeshögskolan Syd i Olofström har nyligen beviljats tre utbildningsomgångar med 20 studerandeplatser på den nya utbildningen Produktionsutvecklare.

Utbildningen är en tvåårig distansutbildning med studietakt 50 procent, omfattar 220 yrkeshögskolepoäng och leder till yrkeshögskoleexamen.

Utbildningen är nu öppen för ansökan och startar i augusti 2020.

– Det är mycket glädjande att vi kan erbjuda denna utbildning som efterfrågats bland de regionala industriföretagen. Det är på sikt en bidragande faktor till att stärka företagens lönsamhet och effektivitet, säger Annika Appelros, rektor på vuxenutbildningen i Olofström, som Yrkeshögskolan Syd i Olofström tillhör.

Konkurrenskraften hos svensk tillverkningsindustri handlar bland annat om högt kunnande i produktionsteknik, om fungerande flöden i produktionen och fungerande logistik mot marknaden.

I analysen Teknik och tillverkning – områdesanalys och inriktning 2019 som Myndigheten för yrkeshögskolan genomfört framgår det att bristen på produktions- och automationstekniker och automationsingenjörer är allvarlig, speciellt i de mindre och medelstora tillverkningsföretagen.

Samtidigt framgår det att automation och produktion är de två områden där kompetenskraven kommer att vara som störst i framtiden.

För att möta dessa kompetenskrav har Vuxenutbildningen i Olofström, Yrkeshögskolan och Techtank tillsammans med ett tiotal industriföretag från hela regionen samverkat kring utvecklingen av och ansökan till den utbildning till Produktionsutvecklare som nu blir verklighet.

– Mycket glädjande att vi fått denna utbildning på plats. Produktionsteknik är ett fokuserat område inom tillverkningsindustrin. Innehållet i utbildningen ligger i framkant för att möta dagens och morgondagens behov, säger Stefan Håkansson, Competence Manager på Volvo Cars i Olofström.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078