23948sdkhjf

Robotassisterad pallmärkning

Herma, leverantörer av självhäftande etiketter med tillhörande utrustning för print and apply, har utvecklat sin robotassisterade etikettmärkning till att även omfatta pallmärkning.

En kollaborativ robot applicerar pallmärkningsetiketter på två sidor av pallen längs en transportbana. Systemet är mer flexibelt än två stationära etiketteringsstationer och visades för första gången på logiMat-mässa i Stuttgart, tidigare i år.

– Det finns vanligtvis specifika märkningskrav för lastbärare i lagerlogistik. Till exempel måste pallar för intralogistik märkas tydligt och konsekvent så att nedströms processer, som transport och lastsäkring, kan utföras effektivt. Vårt förbättrade print- och applikationssystem säkerställer snabb, noggrann och mycket flexibel placering av etiketter på två sidor av pallarna, säger Philipp Ott, försäljningschef för etikettmaskiner på Herma GmbH.

Den robotassisterade lösningen vänder sig både till befintliga och potentiella nya slutkunder men också till långvariga samarbetspartners, som till exempel OMS International Packaging Solution.

– Vi har arbetat mycket med Herma i många år. På årets LogiMAT visade vi för första gången hur det nya Print & Apply-systemet kan integreras i vår befintliga linje för lastsäkring med vår ultraljudsbandsteknik, säger Martin C. Müller, affärsutvecklingschef på OMS Group.

UR 3, en 6-axlig kollaborativ robot från Universal Robots tar över den stationära dubbelsidiga märkningen av pallar på en förpackningslinje efter horisontell och vertikal bandning. Utöver industriroboten består den nya Herma-lösningen av standardkomponenter. Bland annat termotransferskrivaren Zebra ZE500-6, med en utskriftsupplösning på upp till 300 dpi för maximal läsbarhet av utskriftsbilden.

– Vi är definitivt bara i början av en utveckling där relativt lättanvända samarbetsrobotar kan öka effektiviteten i en förpacknings- eller märkningslinje, säger Martin Kühl, chef för Herma Labelling Machines Division.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094