23948sdkhjf

PLA med ökad prestanda

Bioplasterna växer stadigt inom förpackningsektorn. En av alla leverantörer på plats på mässan Interpack, var NatureWorks, som (...)
... tillverkar stärkelsebaserad PLA från betor, sockerrör, majs och andra jordbruksprodukter, under varumärket Ingeo. Materialet finns idag i kvaliteter för såväl extrudering, varmformning, formsprutning och filmblåsning.

Tillsammans med sina partner har Natureworks utvecklat materialets egenskaperna så att dess barriäregenskaper blivit bättre, värmetåligheten högre och styrkan ökat. Materialet kan idag även samblåsas till flera sorters plastfilm.

– De funktionella förbättringarna av Ingeo, beror på våra och våra huvudpartners investeringar i tillverkning och konverteringsteknik och applikationer, skräddarsydda kvaliteter och forsknings- och utvecklingsinitiativ, säger Marc Verbruggen, vd och koncernchef för NatureWorks.

På mässan fanns en rad partners som visade nyheter med NatureWorks PLA-plast, bl a Sidaplax, Taghleef Industries, Constantia Flexibles International, See Box Corporation och Synerlink som visade exempel på flexibla och rigida plastförpackningar.

Källa: Packmarknaden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08