23948sdkhjf

Samarbete kring utveckling av kompositprocesser

Sabic har investerat tillväxtkapital i den holländska kompositspecialisten Airborne International. Finansieringens syfte är (...)
... att bidra till Airbornes helautomatiserade och digitaliserade komposittillverkning.

Företaget sällar sig till ett av de teknikledande företagen inom design, produktion och industrialisering av avancerade kompositprodukter för flyg- och marinsektorn, och är på god väg att bli den ledande plattformen gällande kompositautomatiserad tillverkningsteknik.

Med den nya investeringen kommer Airborne att implementera den digitala infrastruktur, vilken kommer att fungera som en ryggrad för termoplastiska kompositautomatiserade tekniker, skriver Sabic i ett pressmeddelande.

Målet för Sabic, är att investeringen i Airborne ska göra det möjligt Sabic att automatisera tillverkningen av sin högpresterande unidirektionella tejp, Udmax.

Att investeringen ska göra det möjligt att utveckla nästa steg i värdekedjan genom automatisera sin tillverkning av kompositapplikationer, med bättre avkastning, cykeltider, systemkostnad, då detta anses vara ett kritiskt steg mot en bredare användning av kontinuerligt fiberförstärkta kompositer, på marknaden.

Källa: Sabic
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063