23948sdkhjf

Alla de stora är på plats

Så var det åter dags att rikta blicken mot Malmö. Den 17-18 maj arrangeras än en gång Plastteknik Nordic. Mässarrangören Easyfair utlovar fler utställare och ett betydligt större danskt och internationellt inslag än tidigare år.
-Närmare 170 företag kommer att ställa ut, säger Camilla Lundin, projektchef för Plastteknik Nordic, och tillägger att fler utställare än i fjol redan är inbokade.

Hon säger att mässan har ett större inslag av danska utställare i år än tidigare år, samt att det internationella startfältet överlag är bredare. Vidare låter hon meddela att alla de stora maskinleverantörerna, både från Sverige och Danmark, är utställare det här året.

-Det har vi inte haft tidigare, men alla är med den här gången, säger hon.

Parallellt med utställningen och seminarieprogrammet fördelat på två scener, anordnas en rad olika arrangemang. Föranmälning krävs till samtliga dessa. Till exempel arrangeras en kostnadsfri ledarskapsutbildning, ledd av Ulla Liljehök från Internova & Co. Polymercentrum ordnar en halvdagskonferens på temat “Ställare för framtiden, vilka kompetenser behövs.” Hans-Erik Strömvall kommer här att bland annat prata om problemlösningsteknik och digitaliseringen, och Joakim Wiedesheim, vd för Polymercentrum berätta om dess satsning på kompetensutveckling av plastindustrin.

-Det är viktigt att företag får kännedom om att möjligheten finns att få kompetensutveckla arbetslösa så att de blir anställningsbara inom plastindustrin. Gör man inget åt detta idag så kommer man i morgon att få jätteproblem att finna kompetens. De företag som haft elever med på utbildningen, säger att kunskapsmässigt när det gäller kunnande om plast, så kan eleverna mer än de som arbetat inom plastindustrin i tio år, säger Joakim Weidesheim.

Svensk Gummiteknisk Förening, SGF, kör i vanlig ordning sin vårkonferens i ett av Malmömässans konferensrum. Temat i år är RTMB (Rubber to metal bondning) och basic compounding. Dagarna kommer att vara fyllda med föreläsningar av specialister från såväl producenter som slutanvändare.

Sist men inte minst så arrangerar Svensk Plastindustriförening, SPIF, en galamiddag på kvällen med 17 maj, med middag, underhållning och prisutdelning av Swedish Plastics Industry Awards.

Malin Folkesson

Chefredaktör, Plastforum

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078