23948sdkhjf

Med huden som förebild

Töjbar elektronik är en teknik som kombinerar elektroniska enheter och kretsar med töjbara substrat. Den kan även (...)
... vara placerad på töjbara material som silikon eller polyuretaner. Målsättningen med tekniken, är i mångt och mycket att efterlikna människans hud sett till dess töjbarhet och mekanisk prestanda.

Under de senaste åren har omfattande forskningsverksamhet gjorts för att förbättra kretsarnas töjningsförmåga på elastomersubstraten, vilket man lyckats med. Detta har lett till betydande framsteg. Dock är fortfarande formgivningen gällande tryck elektronik på elastomer en riktig utmaning för tillverkarna, skriver undersökningsföretaget Market and Markets.

Tekniken har så smått redan börjat tränga in i våra konsumentprodukter i form av bärbara enheter, smarttelefoner, medicinska och hälsokontrollerade applikationer, inom försvaret och i en rad industriella applikationer.

Marknaden för töjbar elektronik förväntas ha vuxit till 411,85 miljoner dollar (3,84 miljarder kronor) fram 2023. Den årliga tillväxttakten beräknas till 121,3 procent från 2015 till 2023, det skriver marknadsundersökningsföretaget Markets and Markets i sin senaste prognos.

Nordamerika har den största marknaden för töjbar elektronik och förväntas behålla sin position till 2023, men Europa, Asien och resten av världen kommer att bevittna en snabb tillväxt.

Tekniken har redan så smått börjat tränga in i våra konsumentprodukter som sportkläder, applikationer, accessoarer etc.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062