23948sdkhjf

Kraftfull investering i USA

Rapid Granulator gör en strategisk marknadsinvestering i USA, för att ta (...)
... återta produktionen på den amerikanska marknaden i egen regi. Detta är en viktig strategisk investering i bolagets enskilt viktigaste marknad, säger bolagets koncernchef, Bengt Rimark.

Rapid påbörjar produktion av hela sitt produktprogram av granuleringskvarn- och shredderutrustningar i Pittsburgh, Pennsylvania under april månad. En mångmiljonsatsning som innefattar en cirka 6000 kvadratmeter stor produktionsanläggning med ett tillhörande kontor och testcenter.

-Det är ett extremt viktigt steg för Rapid, säger Jim Hoffman, vice vd, försäljning och marknad, på Rapid Granulator USA. Inom kort kommer vi att ha full kontroll över vår egen produktion, precis som vi har i Sverige och som vi hade här tidigare.

Företaget har outsourcat sin produktion i USA sedan 2008, vilket uppges ha fungerat bra. Men nu vill företaget vill växa än mer och i snabbare takt.

Hjärtat i alla maskiner som säljs i USA kommer fortfarande att tillverkas i Bredaryd där företaget nyligen investerat nära 40 miljoner kronor i ny beartbetningsutrustning.

Den amerikanska investeringen kommer strax efter det att Rapid slutfört en stor utbyggnad av testcentret i Rapid Bredaryd. Båda initiativen är ett resultatet av strategiska investeringar av företagets ägare Lifco.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.343