23948sdkhjf

Vi gläntar på dörren till Plastteknik

Fler utställare, nöjda besökare och välfyllda gångar, det är vad mässarrangören hoppas på inför Plastteknik Nordic i Malmö den 17-18 maj. Och det bådar gott. Easyfairs har redan nu fler bokade utställare än i fjol.
Antalet utställare kommer att bli betydligt fler i år, säger Camilla Lundin, projektchef för Plastteknik Nordic, när vi samtalar en bit in i februari. Nöjd konstaterar hon att antalet bokade utställare redan nu (8/2) är fler än 2016. Närmare 170 företag kommer att ställa ut, och det internationella inslaget kommer att vara starkare än tidigare år.

-Mässan var väldigt lyckad ifjol. De samtal vi hade med såväl besökare som utställare efter förra mässan visade detta. Besökarna stannade länge och väldigt många besökte mässan båda dagarna. Vi har aldrig fått så bra kritik tidigare, säger Lundin.

Fjolårets event inrymde ett fokusområde som hette Material Innovation Plaza. Torget som sådant kommer inte att finnas med i år, däremot så kommer huvudspåret, i ett av de två seminarieprogrammen, att vara koncentrerat mot materialinnovation, design och konstruktion.

-Detta kommer att vara bredare och inrymma föredrag såväl om polymera som andra material, säger Camilla Lundin.

Några av talarna är Elis Karlström, forskningschef på Swerea/IVF, som i bredare ordalag kommer att prata kring framtidens material. Jonas Hagelqvist och Greta Hjortzberg från Ikem kommer att prata om kompetens och ökad konkurrenskraft och Tord Gustafsson från Blatraden kommer att prata om naturfiberkompositer ur ett entreprenörsperspektiv.

Scen nummer två kommer att bjuda på föredrag med inriktning mot polymerer och polymer produktion.

Parallellt med Plastteknik Nordic arrangerar Svensk Gummiteknisk Förening, SGF, sin vårkonferens i ett av Malmömässans konferensrum. Branschföreningen Sveat arrangerar en halvdagskonferens om de senaste rönen, tekniken, materialen och maskinerna inom området 3d-utskrifter.

[gallery columns="3"]

Camilla Lundin, projektchef för Plastteknik Nordic.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063