23948sdkhjf

Återvunnen plast och trender med blender

Polykemi AB väljer i år att lyfta fram möjligheterna med sina polymerblandningar, så kallade ”blender”. Nyheter är bland annat POLYlux PC/PBT MP 4011, utvecklad för att ge en förbättrad processbarhet.
I företagets sortiment av polymerblandningar ingår även PC/ABS, PC/ASA, PA/ABS och PBT/ASA. I samma monter finns även dotterbolaget Rondo Plast, som diskuterar sitt utbud av kvalitetssäkrade kompounds baserade på helt eller delvis återvunnen plastråvara.

-Polykemikoncernen har haft en väldigt bra tillväxt under 2016 och ser en fortsatt bra tillväxttakt under 2017. Vi upplever en stark efterfrågan på många marknader framförallt när det gäller tekniska plaster som PC/ABS och PC/ASA men även på PP-compounds, säger Mattias Persson, försäljningschef på Polykemi.

Persson berättar även att koncernen befinner sig i en expansiv fas där Polykemi i Ystad sedan årsskiftet installerat två nya extruderingsmaskiner. Ytterligare en extruder kommer troligtvis att köpas in under hösten.

-För att hantera denna ökade efterfrågan anställer vi även just nu ytterligare personal i produktionen, säger han. C01

Polykemi befinner sig i en expansiv fas och har sedan årsskiftet installerat två nya extruderingsmaskiner vid Ystadsfabriken.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078