23948sdkhjf

Sepro och Milacron inleder samarbete i Europa

Amerikanska Milacron Holdings och franska Sepro Group har aviserat ett samarbete, som innebär att (...)
... Sepro ska tillverka de 3- och 5-axliga robotar vilka säljs med Milacrons formsprutningsmaskiner i Europa.

Avtalet är snarlikt det som undertecknades för sju år sedan, och som innebär att Sepro´s robotar säljs under Milacron´s varumärke i USA, Kanada och Mexiko.

Samarbetet har redan inletts i Europa och fler än 15 linjära robotar, uppges har sålts inom ramen för avtalet till kunder i Tyskland, Portugal med flera länder.

Linjärrobotarna kommer att marknadsföras under Milacron´s varumärke, och användas tillsammans med företagets fulla utbud av formsprutningsmaskiner.

-Sepro´s robotsystem är idealiska för Milacron´s samtliga maskinserier och perfekt anpassade till våra kunders behov. Alla plattformar kommer att erbjudas under namnet Milacron Standard Linear Robot. Den nya robotportföljen klarar vikter från 3 till 60 kg, säger Denis Poelman, vd för Milacron´s verksamhet för formsprutningsmaskiner i Europa, i en kommentar till samarbetet.

I pressmeddelandet säger företaget även att, i sin strategi att kunna erbjuda integrerad automatisering tillsammans med maskin, planerar det för ytterligare samarbete gällande industrirobot teknikplattformar från KUKA, ABB, Fanuc, Yaskawa och Stäubli, inom en en snar framtid.
Denis Poelman, vd för Milacron´s verksamhet för formsprutningsmaskiner i Europa. Foto: Malin Folkesson
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078