23948sdkhjf

Malmö platsen för Dow nya Nordeuropakontor

Till följd av Brexit anser Dow Chemical att det är bättre att ha separata strategier för den nordiska och brittiska marknaden. Malmö har därför (...)
... utsetts till kemikoncernens bas för den nordiska marknaden, skriver HD och Sydsvenskan. Filip Tauson har utsetts till chef för det nya nordiska kontoret.

Nyligen fick Dow klartecken av EU-kommissionen gällande den planerade fusionen med DuPont.

– Sammanslagningen blir så småningom en del av etableringen här i Malmö. Mitt jobb kommer att handla mycket om integreringen av de båda företagen, säger Filip Tauson, nybliven chef för Dow Chemical North Europe, till dagstidningarna.

Tauson har tidigare varit chef för Dow Chemical i Mexico City. Vid sin sida kommer han att ha Dows Sverigechef Niclas Anderson. I dagsläget har företaget ett tiotal anställda i Malmö, men inom det närmsta året hoppas de båda på att ytterligare ett 30-tal medarbetare ska finnas på plats, i företagets lokaler i Slagthuset.

Men företaget har redan sedan tidigare en hög närvaro i Sverige. Från Londonkontoret har företaget styrt över såväl byggmaterialfabriken Styron i Norrköping och kemifabriken Rohm & Haas i Landskrona.

Källa: 8till5

Läs även.... Fusionen godkänd mellan Dow och DuPont
Filip Tauson, chef för Dow Chemical North Europa. Foto: expansion.mx
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078