23948sdkhjf

Svensk premiärvisning av KM:s PX-serie

Nya elektriska maskinserien PX från KraussMaffei har haft sin premiärvisning i Sverige.
En formsprutningsmaskin med låskraft på 80 ton fanns på plats när distributören arrangerade teknikdagar i Jönköping i slutet av mars.

-Fyra halvdagarspass genomfördes under två dagar med olika grupper från kundföretagen, säger en nöjd Anders Friborg från Saxe Nordic Plast.

Deltagarna fick möjlighet att se hur KraussMaffeis funktion APC (Adaptive Process Control) för automatisk utjämning av variationer i materialets viskositet fungerar.

Formsprutningmaskinen , med låskraft på 80 ton, var utrustad med KM:s servodrivna integrerade plockare LRX10. Detaljerna som producerades var infärgade med en direktinfärgare från Saxe Nordic Plast senaste partnerföretag Koch-Technik. Från samma partner visades även tork- och materialtransportsystem upp.

Deltagarna gavs under teknikdagarna möjlighet att ta del av ett föredrag om system för automatisk övervakning och reglering av formsprutningsprocessen med hjälp av tryck- och temperaturgivare som placeras inne i formrummen. En representant från det schweiziska företaget Priamus, specialiserade inom just detta område, visade upp systemets många möjligheter.

På plats fanns även tystgående kvarnar från Mo.Di.Tec och tempereringsaggregat från Regloplas.

Foto: Saxe Nordic Plast
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078