23948sdkhjf

Kompositbyggaren MCS i konkurs

Efter år av ekonomiska bekymmer tvingades Karlstadsföretaget Mobile Composite Solutions (MCS) den 20 mars i år i konkurs.
Plastforum har tidigare rapporterat om MCS och dess egenutvecklade sandwichkonstruktion i komposit, förstärkt med glasfiberväv och är omsluten av polyesterharts, för byggnation av hallar. Företaget hade som ambition att bli ett konkurrenskraftigt alternativ till hallar som byggs med trä- eller stålstommar, genom att istället tillverka gjutna moduler i av plastbaserad komposit, som sedan limmas samman till isolerade hallar.

Fram tills för ett år sedan gick det riktigt bra för företaget. 2015 var det för övrigt ett av finalbidragen till Plastovationer Awards 2015 för sin nya typ av modulsystem för enklare byggnader.

I augusti i fjol rapporterade Nya Wermlands-Tidningen (NWT) att bolaget var illa ute och att det utlovats pengar från ett engelskt riskkapitalbolag. Detta blev aldrig verklighet. Sedan dess har två lokala investerare och en utländsk investerare gått in, men det har inte räckt.

Carl-Henry Salomonsson, Hamilton Advokatbyrå, har utsetts till konkursförvaltare.

MCS registrerades under 2014 och var från början tänkt att erbjuda en bättre teknisk och ekonomisk lösning för skidtunnlar. Året därpå tillfördes bolaget verktyg, utrustning och kunskap när komposittillverkaren Consale integrerades med MCS. /NWT

Läs även... Svensk kompositmodul tar upp upp kampen med trä och stål

Sandwichkonstruktioner i komposit för modulbyggda hallar. Foto: MCS.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.425