23948sdkhjf

PP Polymer och KTH tar plats i nytt EU-projekt

KTH och PP Polymer AB har tillsammans med 19 aktörer från olika vetenskapliga institutioner och företag från en rad europeiska länder, lämnat in en ansökan (...)
... till EU gällande ett nytt projekt, vilket går under benämningen Claims. Projektet, vilket ska löpa på fyra år, syftar till att utveckla en grön nanoteknologisk ytbehandling som omsluter mikroplasterna i våra hav och möjliggör nedbrytning under påverkan av synligt ljus.

-Det här är ett stort och intressant projekt och vi ser stora möjligheter för att projektet ska godkännas, säger Ann-Christin Paul, vd för PP Polymer, till Plastforum.

Avdelningen för funktionella material på KTH kommer i projektet att vara ansvarigt för framtagningen av den miljövänliga nanoteknologiska ytbehandlingstekniken. PP Polymer kommer å sin sida att ha till uppgift att befästa och se till att tekniken fungerar i verkligheten.

-Vår uppgift är att använda KTH´s teknologi i teorivärlden och överföra till praktik och på sikt sedan skala upp tekniken, säger Paul.

I projektet ingår även att ta fram en prototyp till ett automatiskt robotsystem, vilken kan integreras i båtar eller vid hamnar. Denna del ska utföras av andra deltagande aktörer i projektet.

-Det här är ett stort och intressant projekt och vi ser stora möjligheter för att projektet ska godkännas, säger Ann-Christin Paul, vd för PP Polymer AB. Foto: Veronica Rönnlund.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062