23948sdkhjf

Bewi Group tar över Por-Pac

Tillståndet i konkurs blev kortvarigt för Por-Pac. En av Skandinaviens största leverantörer av EPS-lösningar inom förpackningsindustrin och byggbranschen, Bewi Group AB, har (...)
... förvärvat verksamheten i Por-Pac. Verksamheten passar väl in i Bewi som förvärvar Por-Pac.

Bewi tillverkar plastprodukter för förpacknings- och byggbranschen. Produktionen sker i 16 fabriker utspridda i Norge, Sverige, Danmark och Finland. Koncernen är en stor producent av förpackningar i EPS och EPE/EPP för livsmedelsindustrin och verkstadsindustrin samt EPS-isolering inom byggbranschen.

Por-Pac tillverkar och marknadsför transportförpackningar och tekniskt formgods i cellplast och verkar främst som underleverantör till tillverknings- och fordonsindustrin. Produktionen sker vid två fabriker, en i Lindesberg och en i Skara, som tillsammans sysselsätter ca 70 anställda.

Så sent som i förra veckan meddelade konkursförvaltaren, Advokatbyrån Lindahl, att man fått in flera förfrågningar på Por-Pac, sedan cellplastföretaget försattes i konkurs i slutet av februari.

Tillverkningen såväl vid företagets enhet i Lindesberg som den i Skara har hela tiden varit i full produktion. Konkursförvaltaren sa under förra veckan att det redan då fått in förfrågningar från spekulanter i både Sverige och från utlandet.

Läs även...Por-Pac AB försatt i konkurs
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094