23948sdkhjf

Ny säkerhetsstandard för formsprutningsmaskiner i USA

Kommittén för upprättande av maskinsäkerhets-standarder inom The Plastics Industry Association, PLASTICS (tidigare SPI) har utarbetat en ny standard för tillverkning och (...)
... användning av formsprutningsmaskiner. Den nya nationella standarden har genomgått en revision och därefter godkänts av organisationens medlemmar och det amerikanska standardiseringsinstitutet ANSI.

Standarden gäller från den 6 januari 2017 och går under beteckningen ANSI/Plastics B151.1-2017 - Safety Requirements for Injection Molding Machines.

De två mest betydande förändringarna i den nya standarden rör maskinernas mekaniska säkerhetsanordning, och att användningen av antingen “jam bar” eller “drop bar”, ska vara frivillig för horisontella maskiner, byggda enligt den nya standarden.

Förändring nummer två, relaterar till att två tidigare separata standarder nu integreras i en separat standard, vilket ska göra det enklare, då standarden gäller för båda maskintyperna.

Den nya standarden sägs vara väl anpassad till europeiska och föreslagna ISO-standarder på detta område. Detta, menar organisationen, kommer att göra det lättare för amerikanska tillverkare att konkurrera med sina motparter utanför USA. /plasticsindustry.org
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062