23948sdkhjf

Ett steg närmare ett godkännande av FDA

Förutsättningarna för att Perstorp AB ska få sin icke-ftalatbaserade mjukgörare för PVC, Pevalen, godkänd av amerikanska Food and Drug Administration, FDA, har ökat. En oberoende (...)
... undersökning av mjukgöraren och dess toxikologiska egenskaper genomfördes nyligen av forskningscentret Toxicology Centre (RTC) i Pomezia, Italien.

Resultaten ger nya belägg för att mjukgöraren inte har några toxiska egenskaper och att det bör vara godkända för kontakt med livsmedel, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Perstorp har utvecklat Pevalen (PETV eller pentaerytritol tetravalerate) för att ge bästa möjliga prestanda i konsumentapplikationer av mjukgjord PVC. Mjukgöraren är redan idag godkänd för användning i produkter som belagda tyger, men godkännande för produkter som kan komma i kontakt med livsmedel, har strängare testkrav.

Testerna vid det italienska toxikologiska testcentret visade att mjukgöraren är icke-toxiskt, även vid den högsta dosen som krävs av standardprotokoll.

-Denna studie är den senaste och mest detaljerade av flera studier som visar att mjukgöraren är giftfri, säger Carina Fogelberg, Product Stewardship & Regulatory Affairs specialist på Perstorp.

Hon är nöjd med resultatet som säger att företaget nu ska gå vidare för att få tillgång till fullständiga godkännanden i kontakt med livsmedel så snart som möjligt. /Perstorp AB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078