23948sdkhjf

Bio-butadien från socker under utveckling

Intresset och forskningen kring förnybara råvaror och hållbara recept gällande nya, miljövänliga gummiblandningar är stort just nu runt om i världen.
Målet för dem alla är att skapa nya, miljövänliga gummiblandningar. Versalis och Genomatica, är två aktörer som kommit en bra bit på denna väg. Tillsammans har de i pilotskala lyckats tillverka bio-butadien (bio-BDE) från en helt förnyelsebar råvara.

Tillsammans har de utvecklat process för tillverkning av butadien, vilken nyttjar olika typer av socker som råmaterial, istället för den traditionella användningen av kolväte som utgångsmaterial.

Projektet inleddes 2013 de de båda, Versalis - tillverkare av plaster och elaster, och Genomatica - tillverkare av biotekniklösningar, formerade ett tekniskt samriskbolag tillsammans.

Inledande tester av företagens bio-BDE och bio-BR visar god kompatibilitet med industristandarder. Versalis kommer att fortsätta att testa biologisk BDE inom sitt övriga sortiment av nedströmsprodukter som SBR, SBS och ABS.

De båda planerar nu att ta licens på sin bio-BDE process. /Genomatica
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079