23948sdkhjf

Danska JSB Group etablerar sig i Kina

Tillverkaren av rotorblad och motorgondoler för vindkraftverk, JSB Group,  växer så väl av egen kraft som genom förvärv.
Nyligen förvärvades det spanska företaget MEP, vilket träder i kraft den 1 april. Förvärvet är en kraftfull förstärkning av företaget som nu även beslutat sig för att etablera sig i Kina, rapporterar metal-supply.dk.

JSP Group är specialiserat på tillverkning av kärnmaterial av skum eller balsa, vilket används som förstärkande material i exempelvis rotorbladen för vindkraftverk.

Ambitionen är att etablera sig i den kinesiska Dafengprovinsen utanför Shanghai där bladtillverkande företag som Siemens, TPI och LM Wind Power finns med fabriker.

JSB Group´s fabrik kommer att ha en yta på 5000 kvadratmeter, med möjlighet att bygga till ytterligare 7000 kvadratmeter. Antalet anställda uppskattas till och ha 50-75 anställda. Målsättningen är att bygget tar fart under andra halvåret av 2017.

Byggarbetet inleds på schemat under andra halvan av 2017. I ett senare skede är det möjligt att bygga ut fabriken till 12.000 kvadratmeter. /metal-supply.dk
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062