23948sdkhjf

Lösning för robust plastbaserat varumärkesskydd

Ökad population och det faktum att vi lever allt längre bidrar till en ökad tillväxt inom området läkemedelsförpackningar och medicintekniska (...)
... plastprodukter. Detta lockar i sin tur organiserade förfalskare att producera förfalskade produkter, vilka ofta är mycket svåra att skilja från lagliga produkter.

Därav har specialkemikalieföretaget Clariant, har tagit fram en integrerad anti-förfalskningslösning, Plastward, utvecklad tillsammans med den globala leverantören av säkerhetslösningar, Sicpa SA.

Statistik från Världshälsoorganisationen visar på att upp till åtta procent av medicintekniska produkter i omlopp är falska. Interpol uppskattar att förfalskade läkemedel till ett värde av 75 miljarder US-dollar når marknaden varje år.

Syftet med Plastiward är att hjälpa plastrelaterade läkemedels- och medicintekniska företag att skydda sina patienter och varumärken. Systemet har en egen hemlig markör, producerad av Sicpa, vilken levereras till en av Clariant´s ISO 13485-certifierade anläggningar där varumärket Mevopur konsekvent kontrolleras. Denna markör införlivas sedan i de olika polymerer som används i medicintekniska produkter och medicinska förpackningar, antingen i en koncentrerad masterbatch eller som en färdig polymerkompound.

Markören blir då en del av den slutliga plastprodukten, där den är lätt detekterbar med hjälp av Sicpa´s övervakningsplattform.

När den märkta produkten kommer in i distributionsströmmen, kan denna - när som helst från fabrik till apotek, identifieras via en handhållen detektor från Sicpa. /Clariant
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062