23948sdkhjf

En utvecklingsavdelning blir två

Det är i utvecklingsavdelningen som allt har sin början. Kompounderingsföretaget Polykemi AB, inser detta och (...)
... delar upp sin utvecklingsavdelning vid huvudkontoret i Ystad i en extern och en intern del, för att bli än mer kraftfull.

Den tidigare utvecklingsavdelningen har har blivit två, med separat test- och maskinutrustning. Fokus i den interna utvecklingsavdelningen ligger i att skapa nya material och starta nya utvecklingsprojekt, utan att det påverkar arbetet och produktionen som pågår i den externa utvecklingsavdelningen, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Målsättningen är att kunderna kan få materialprover snabbare, samtidigt som Polykemis tekniska team kan fortsätta satsa på utveckling och innovation.

För att möjliggöra den nya utvecklingsavdelningen har företaget investerat cirka fem miljoner kronor. Sedan årsskiftet har en extruderingsenhet med skruvdiameter på 26 millimeter och ett L/D-förhållande på 44, samt en formsprutningsmaskin på 150 ton införskaffats till den interna utvecklingsavdelningen. Företaget har även tagit fram ett formverktyg med standardiserade provkroppar och testbrickor som ska användas vid framtagning av datablad och vid ordinarie utvecklingsarbete. En torkenhet, vilken använder sig av vakuumteknik har även köpts in.

Karl Banke, som leder arbetet på den interna utvecklingsavdelningen samt utvecklingschef Henrik Eriksson är mycket nöjda med resultatet av ombyggnaden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062