23948sdkhjf

NPG ökar kapaciteten med nya fräsenheter

Nordic Plastics Group har investerat i två nya 5-axliga fräsenheter för placering vid enheten (...)
... i Trelleborg. Enheterna innebär en utökning av maskinparken och har inte inhandlats för att ersätta tidigare maskiner.

Patrick Kaufmann, vd för Nordic Plastics Group, säger till Plastforum att det handlar om en sammanlagd investering av fem miljoner kronor. Den första 5-axliga fräsenheten anländer i början av april.

-Fräsenheterna är inte kopplade till några specifika projekt. Vi har köpt dem för att bli mer effektiva, öka vår automatisering och möta marknaden.

Sedan tidigare har företaget börjat koppla kollaborativa robotar till sina maskiner. Inför sommaren kommer företaget ha fem dylika robotar.

-Vi tar en liten förskjuten väg, men agerar egentligen på samma sätt som formsprutningsindustrin gällande robotar som servar maskiner. Ett måste för att hänga med, och för att hålla lönekostnaderna nere, säger Patrick Kaufmann till Plastforum.

När de nya fräsenheterna är på plats har Nordic Plastics Group knappt 50 opererande CNC-maskiner inom koncernen.

Läs även... Robotar i samverkan med personalen hos NPG
Vi har köpt de 5-axliga maskinerna för att bli mer effektiva, öka vår automatisering och möta marknaden, säger Patrick Kaufmann, vd för Nordic Plastics Group.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078