23948sdkhjf

Plastindustrin mer pessimistisk än på länge

-Det ser hyggligt ut, men planar ut. Svenska underleverantörer hade sex bra första månader, men det är för mycket (...)
... oro just nu, sa Anders Ekdahl, vd för Svensk Industriförening, Sinf, när han traditionsenligt presenterade Underleverantörsbarometer på Elmia Subcontractor.

Årets tredje kvartal kunde inte matcha den starka första halvan av 2016. Andelen företag som ökade omsättningen minskade under tredje kvartalet, precis som utsikterna för årets slut, mest pessimistisk är plastindustrin.

Plastbranschen har en påtagligt mer negativ tilltro till framtiden jämfört med resterande medlemsföretag i branschorganisationen. Vad det beror på är svårt att sia något om, men svaren från svarande företag talar sitt tydliga språk.

Ur ett generellt underleverantörsperspektiv visar barometern på fler mätpunkter som omsättning, orderingång och lönsamhet, att andelen företag som ökar är färre än i föregående kvartal.

I dagsläget går det bra för de allra flesta, men osäkerheten är påtaglig bland underleverantörerna som anar en sämre konjunktur.

-Därtill påverkar osäkra faktorer som till exempel valet i USA och eventuella konsekvenserna av Brexit , säger Anders Ekdahl.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062