23948sdkhjf

Så kan du optimera prestandan hos dina maskiner

ExxonMobil har tagit fram fem tips för hur plasttillverkare kan optimera sina maskiners prestanda genom en (...)
... strategi för bästa smörjmedelspraxis. Tipsen ger smörjmedels- och servicerekommendationer som kan hjälpa till att minska eller eliminera utrustningsfel och oplanerade driftstopp.

-Övervaka oljans tillstånd: Som en del av rutinunderhåll ska både smörjmedlets och själva utrustningens skick kontrolleras regelbundet. Oljeanalysdata som visar trender gör det möjligt att proaktivt åtgärda oönskade tillstånd, innan de leder till utrustningsfel och driftstopp.

-Välj mellan högpresterande syntetiska oljor och konventionella mineraloljor: Även om smörjmedel utgör en liten del av driftskostnaderna, kan en uppgradering till ett högpresterande smörjmedel ha en betydande inverkan på de långsiktiga underhållskostnaderna.

-Effektivisera smörjmedelslagret: Att underhålla utrustningen med avancerade högpresterande smörjmedel kan minska antalet produkter som måste köpas, lagras och nyttjas i maskiner. Detta innebär färre inköpsorder och enklare underhåll.

-Förvara och hantera smörjmedel korrekt: Det finns speciella smörjmedel för plastindustrin vilka utvecklats för att tillgodose specifika servicebehov. Förvara inte dessa produkter i värme eller kyla och inte i fuktiga eller dammiga utrymmen, eller i utrymmen med varierande temperaturer.

-Välj de lämpligaste smörjmedlen för din utrustning: Med hjälp av en produktväljare är det möjligt att hitta det lämpligaste smörjmedlet och rätt viskositet med hjälp av en rad kriterier, inklusive applikation, utrustningstyp och -tillverkare. Detta kan hjälpa till att optimera prestandan och undvika misstag som kan leda till driftstopp samt även ge betydande effektivitetsvinster och kostnadsbesparingar. /ExxonMobil
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078